TSX: 2 Top Warren Buffett-aandelen om te kopen in 2021

TSX: 2 Top Warren Buffett-aandelen om te kopen in 2021

De vele decennia lange investeringscarrière van Warren Buffett is enorm succesvol geweest. Daarom is hij een van de meest succesvolle investeerders ter wereld. Zijn investeringsstijl en -benadering zijn ogenschijnlijk eenvoudig, maar zijn aandelenselectie is om vele redenen misschien niet gemakkelijk te voorspellen. Hij gelooft bijvoorbeeld in het kopen van bedrijven op basis van hun groeipotentieel op de lange termijn in plaats van alleen te hopen snel geld te verdienen door de aandelen te verhandelen. En dat is een van de factoren die Buffett onderscheidt van de meeste andere gewone beleggers.

 

Buffett’s portfolio

Buffett verraste iedereen nadat hij ongeveer 21 miljoen aandelen van het Canadese mijnbedrijf Barrick Gold (TSX: ABX) (NYSE: GOLD) in de portefeuille van Berkshire Hathaway had opgenomen. Dit kwam iets meer dan een jaar nadat Buffett had geïnvesteerd in het Canadese geïntegreerde energiebedrijf Suncor Energy (TSX: SU) (NYSE: SU).

 

Kijkend naar Buffett’s immens succesvolle staat van dienst, kochten de meeste van zijn volgers de aandelen van deze Canadese bedrijven direct nadat het nieuws uitkwam. Maar laten we, voordat we dit doen, eerst even kijken naar de recente financiële trend van deze twee bedrijven waarin Buffett besloot te investeren. koers aandeel nio is verkocht.

 

 

Barrick Gold

Het in Toronto gevestigde Barrick Gold heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $ 53,6 miljard. Een dag nadat het nieuws over het belang van Berkshire Hathaway in het bedrijf naar buiten kwam; zijn aandeel is met ongeveer 12% gestegen. Het aandeel kon 2020 echter niet eindigen met enorme winsten, aangezien het in het vierde kwartaal van het vierde kwartaal ongeveer 22% verloor.

 

Ondanks de pandemie-gerelateerde zorgen, blijven de inkomsten positief groeien. In de eerste drie kwartalen bleef de omzetgroei tussen de 30 en 48% op jaarbasis. Bovendien is de winstgevendheid de afgelopen kwartalen op jaarbasis meer dan verdubbeld. Bay Street-analisten verwachten ook dat de winst van Barrick Gold voor het volledige jaar 2020 ook meer dan verdubbelt.

 

In het kwartaal dat eindigde in september 2020, verbeterde de aangepaste nettowinstmarge van Barrick Gold aanzienlijk tot boven de 20% – veel beter dan 10,4% een jaar geleden en 13,6% in het voorgaande kwartaal. Op basis van de solide recente fundamentele trend kunt u verwachten dat het aandeel dit jaar zal stijgen. investeren in amazon kan altijd.

 

Suncor Energy

Suncor Energy is een in Calgary gevestigd energiebedrijf met de Verenigde Staten als grootste markt. De inkomsten van het bedrijf daalden in de afgelopen drie kwartalen als gevolg van vraaguitdagingen als gevolg van de COVID-19-beperkingen. Desalniettemin bleven de winstmarges sterk.

 

Suncor’s downstreamgebruik bleef zich in het derde kwartaal ontwikkelen tot pre-COVID-19-niveaus. Dat zal het bedrijf waarschijnlijk helpen om vanaf het vierde kwartaal veel betere operationele prestaties neer te zetten. Momenteel werkt Suncor aan het onderling verbinden van de pijpleidingen tussen de basisfabriek en Syncrude – die bijna voltooid is. Het management van het bedrijf verwacht dat deze bidirectionele pijplijn de operationele flexibiliteit zal verbeteren met een betere integratie tussen de activa.

 

Vorig jaar daalde het aandeel met ongeveer 50% en het wordt momenteel verhandeld met 8% winst sinds het begin van het jaar. Ik vind dat de voorraad op dit moment ondergewaardeerd is, met een verhouding tussen bedrijfswaarde en verkoop van 2,13x tegenover het industriegemiddelde van 3,12 keer. Misschien wilt u zijn aandelen in uw portefeuille opnemen voordat de waarderingsmultiples opnieuw beginnen te stijgen met een stijging van de aandelenkoers in 2021.

 

Kort gezegd

Na te hebben gekeken naar de recente financiële gegevens van deze twee TSX-aandelen in Buffett-eigendom, is het duidelijk dat het niet alleen gaat om het volgen van Warrant Buffett’s voorbeeld. Als u op zoek bent naar goed ondergewaardeerde bedrijven met verbeterende fundamentals, dan is het kopen van deze twee Canadese aandelen in 2021 volkomen logisch om een ​​mooi rendement op uw investering te behalen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top