Bitcoin daalt met bijna 7% na het bereiken van een nieuw record van $ 23.770

Bitcoin daalt met bijna 7% na het bereiken van een nieuw record van $ 23.770

Bitcoin steeg eerder op donderdag naar nieuwe recordhoogtes boven $ 23.000, voordat hij snel terugviel met meer dan $ 1.500.

 

De cryptocurrency daalde van het hoogste punt ooit van $ 23.770 naar $ 22.185 in de ongeveer 30 minuten tot 09:45 UTC – een daling van 6,67%, volgens de CoinDesk 20. De prijzen stegen met meer dan $ 2.000 om nieuwe recordhoogtes te bereiken boven $ 23.700 in de eerste negen uur van de dag (UTC). De Bitcoin era ervaringen zijn positief.

 

 

Bij de perstijdprijs van $ 22.560 is bitcoin nog steeds met 14,37% gestegen op 24-uursbasis.

 

De rally ziet er ondanks de recente verliezen nog steeds solide uit. De derivatenmarkt vertoont geen tekenen van oververhitting en gegevens over de keten laten een sterk houdingssentiment zien.

 

Bitcoin eeuwigdurende financieringspercentage

Hoewel het gemiddelde niveau van het ‘financieringspercentage’ van de bitcoin eeuwigdurende futures op de grote beurzen is gestegen van 0,005% naar 0,036%, blijft het ver onder het hoogste niveau van 0,093% dat vóór de prijsdaling van 24 november werd gezien. Met andere woorden, de hefboomwerking is niet te bullish en de cryptocurrency heeft ruimte om verder te stijgen. Bitcoin kopen IDEAL online mogelijk.

 

Het financieringspercentage, dat elke acht uur wordt berekend, weerspiegelt de kosten van het aanhouden van longposities. Het is positief (of longs betalen shorts) wanneer perpetuals handelen tegen een premie ten opzichte van de spotprijs. Als zodanig wordt een zeer hoge financieringsgraad algemeen beschouwd als een teken dat de hefboomwerking buitensporig naar de bullish kant is verschoven, of dat de voorwaarden te veel worden gekocht.

 

Verder zijn er geen tekenen dat grote investeerders winst willen boeken, met prijzen die gemakkelijk stijgen tot recordhoogtes boven $ 23.000. Op het moment van de pers zijn er ongeveer 2.400.000 munten op beurzen. Dat is het laagste sinds augustus 2018, volgens gegevensbron Glassnode, en suggereert dat investeerders zich niet voorbereiden op een uitverkoop.

 

Bitcoin wisselt saldi uit

Beleggers verplaatsen munten over het algemeen van hun portemonnee naar beurzen wanneer ze van plan zijn hun bezit te liquideren en winst te maken.

 

Als teken van een sterk holdingssentiment zijn de valutasaldi dit jaar met meer dan 15% gedaald, waardoor de liquiditeit aan de verkoopzijde van de markt is verdwenen.

 

Traders zouden echter de spotmarktvolumes in de gaten moeten houden, aangezien de liquiditeit tijdens de kerstvakantie kan opdrogen. Dat kan aan beide kanten wilde schommels veroorzaken.

 

Bitcoin-uitwisselingsvolume

Patrick Heusser, hoofd van de handel bij de in Zürich gevestigde crypto Broker AG, vertelde CoinDesk dat de beweging boven $ 20.000 moet worden ondersteund door aanhoudende groei in handelsvolumes.

 

“Qua spotvolume hebben we het aantal dat we in november zagen nog niet bereikt (maar we hebben nog 13 dagen te gaan). Nu de feestdagen in aantocht zijn, ziet het er niet naar uit dat het volume van december boven het cijfer van november uitkomt, ” zei Heusser, eraan toevoegend dat dit de eerste waarschuwing zou zijn voor stiervermoeidheid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top